Aloita naksuttelu Börja klicka 3

Tassu (hiiri)matolle, alkeet – Tassen på en (mus)matta, grunder

Voit harjoitella tätä kun osaatte naksusanan ja luopumisen kädessä olevasta makupalasta. Valitse matto, joka ei ole liukas ja pysyy paikallaan lattialla. Myös esim. kumipohjainen kynnysmatto on hyvä ja siitä voi leikata myös pienemmän palasen, kuten videolla.

Du kan träna detta när ni kan klickordet och att avstå från godbitar i handen. Välj en matta som är inte hal, och hålls på plats på golvet. Också t.ex. en liten matta med gummiyta på botten är bra och man kan även klippa en mindre bit av det, så som på videon.

Alkeet, palkitseminen, välimatkan kasvattaminen ja yleisimmät virheet

Grunder, belöning, att öka avståndet och vanliga misstag

Tassukosketus, kun koira jo osaa

Harjoituksia pidemmälle ehtineille.

Tasstarget, när hunden redan kan

Träningar för längre hunna.

Taukomatto – En matta för pauser

Saat koiran hakeutumaan taukomatolle:

  1. Harjoittele kuten hiirimaton alkeet. Tai
  2. Jos koira osaa tassukosketuksen hiirimattoon, laita hiirimatto koiran taukomaton päälle aluksi. Tai
  3. Käytä ensiksi houkuttelua. Mitä vähemmän liikut itse, sitä helpompi on päästä eroon houkuttelusta. Tässä mainio englanninkielinen video.

Du får hunden att gå på pausmattan:

  1. Träna som du tränar med musmattan i början. Eller
  2. Om hunden kan musmattan, lägg den på pausmattan till början. Eller
  3. Locka i början. Ju mindre du rör på dig, desto lättare det är att sluta att locka. Här finns en bra video på engelska.

Matolla pysyminen – Att stanna på en matta

  1. Pitkä oleskelu matolla. Maton pitäisi olla suhteessa koiran kokoon. Alussa tehdään koira tietoiseksi matosta palkkaamalla alas matolle. Tällöin koira yleensä hakeutuu makuulle itsekin, mutta asento ei ole nyt pääasia, vaan että tassu(t) on matolla. Voit harjoitella tätä kun koira osaa luopua avoimella kämmennellä olevista makupaloista. Videon harjoituksissa ohjaaja sijoittuu siten, että koira hyvin todennäköisesti astuu matolle. Palkitaan nopeasti ja monta kertaa peräkkäin, jolloin koira pysyy matolla kauemmin aikaa.  Sanotaan vapaa ja heitetään viimeinen makupala pois matolta.
  2. Kun tämä sujuu kokeillaan houkutella koira pois matolta ihan maton viereen. Jos koira lähtee avonaisen makupalakäden houkuttelemana pois matolta, suljetaan käsi ja pidetään se paikallaan. Tämä on koiralle tuttu tilanne luopumisharjoituksista. Se lähtee yrittämään jotain muuta. Palkitaan mikä tahansa mattoon päin suuntautuva ele heti maton päälle makupaloilla.
  3. Palkitaan hakeutuminen matolle heti lentävällä makupalalla. Seistään itse aluksi niin, että koira väkisinkin vahingossa tulee matolle. Kun tämä onnistuu, muutetaan 20 cm kerrallaan omaa sijoittautumista suhteessa mattoon. Huom! Älä tee kuten videossa, vaan laita käsi lähelle mattoa, lattialle ennen kuin heität. Videossa on kokenut koira ja siksi minäkin pystyn vähän fuskaamaan.

Bookmark the permalink.

Vastaa