Itsehillintä – Självbehärskning

Luopuminen jahtaamisesta ja jahtaaminen palkkiona. Viehelelujen ja (saalis)eläinten käyttäminen hyväksi maltin harjoittelussa.

Lukuunottamatta sivun viimeistä kissavideota, ovat kaikki videoissa nähtävät käytökset : istu, nenäkosketus, seuraaminen, irroitus, vieheleikki, luoksetulo, pilli, odottaminen ovella jne. aluksi harjoiteltu rauhallisissa tilanteissa. Vähitellen niitä on harjoiteltu myös tilanteissa, joissa koira on ollut kiihtynyt esim. perheen toisten eläinten leikin katselusta. Jos koira ei ole kyennyt noudattamaan sille annettua sanallista vihjettä, on pidetty tauko ja yritetty uudestaan kun mielentila on mahdollistanut vihjeen noudattamisen. Videon tilanteissa koiran kiihtyminen on juuri ja juuri vinkumiskynnyksen alapuolella. Vinkuminen, tärinä, kyvyttömyys noudattaa esim. istu- tai nenä -vihjeitä, sekä kyvyttömyys syödä annettuja nameja, olisivat merkkejä siitä, että mielentila on liian kiihtynyt ja harjoitusta olisi syytä helpottaa.

Varis häiriönä istumisharjoittelussa

Viehelelun avulla malttia. Istu – Kiinni – Irti – Nenä sekä käsimerkin ja pillin harjoittelua istumisen vihjeinä. Leikkituokio vieheellä oli samalla palkka siitä, että Eri malttoi istua kun varis lähti lentoon sen nenän edestä.

Saat sen mistä luovut. Kun maltat olla jahtaamatta, pääset jahtaamaan. Kun maltat pysyä paikalla, pääset syömään. Kun maltat tehdä pyydetyn asian, saat jotain mitä arvostat.

Jahtaamaan pääseminen luvan kanssa ja odattaminen, että koira itse luopuu saaliin tavoittelusta. Palkkana ruokaa, mutta tarjoiltuna siten, että sen arvo on mahdollisimman korkea: harvinaista herkkua, yhdessä jääkaapille juokseminen, kokonainen kinkkusiivu ilmasta napattuna toisen koiran nenän edestä.

Kissa häiriönä agilityharjoituksissa.

 

Kommentit suljettu.