Jäljestys

Harjoittelun vaiheet

 • ilmaisu
 • reikätiilijono
 • kong-murujen etsiminen tallatulta, pieneltä alueelta: pitkulainen alue 1 – 4 m tai kolmio 1,5 m ruoholla, soralla, asfaltilla
 • kolmio+jälki 10 – 20 m, ruoholla, soralla, asfaltilla.
 • lähestytään aloituskolmiota eri suunnista
 • 30 m kaari asfaltilla
 • 30 m jälki, jossa suora kulma
 • 30 m jälki, joka kaartaa U:n muotoisesti ja sisäänmenon ja poistumisen välillä on 5 m
 • 50 m jälki nurmi – asfalti – nurmi, kolmioita alustan vaihdoskohdissa
 • vaihtelua jäljen iässä, alustassa, ympäristössä ja häiriöissä

1.11.2020

Abc, kova tuuli, +8, kostea asfalti.

 1. Jälki 40 m kolmio+kaari, 2 kongia, tarkasti
 2. Jälki 30 m laatoituksella 120 astetta, 3 kong. Nokkimista, josta minitauko.
 3. 4 x 2 aloitustallaus, lähetys jäljelle lähes väärään suuntaan. Kaartaen U:n mallisesti n. 150 m. 4 kongia, 1 ohitettiin. Suuria vaikeuksia viimeisellä osuudella.
 4. Pieni kolmio, jota tutki tarkasti ja pitkään, jälki 25 m, loiva suorakulma. Kong alussa ja lopussa. Jäljesti hieman tuulen alapuolella, mutta hyvin.

31.10.2020 la

Ruusulehdon koulu. Hienoa soraa. Etäpalkka. Hessu kotona. 😊

 1. Jälki 1 kong n. 5 m alusta. Jatkettiin toinen jälki heti perään.
 2. Jälki 1 lähetys kolmiolta takaviistoon, 1. kong n. 5 m, Elinan ja Elsan ajaman namijäljen ylitys lopussa ja parin metrin päässä 2. kong. Autoon tauolle, jonka aikana pieniä kong-etsintöjä ja namituijotusta.
 3. Jälki lähetys suorassa kulmassa, eka kong 2 m, häiriöjäljellä pyörimistä, toka kong 10 m, kolmas n. 30 m. Loppupalkkana sai juosta kaikkien koirien jäljet pihalta.

30.10.2020 pe

Ysin edessä asfaltilla ja nurmella kolme kong-etsintää ja pihalla kaksi Tiinan kolikkoa tallatulta alueelta alkuhajun avulla.

29.10.2020 to

Kråkholman leikkipuisto, märkä nurmi, päivällä, kovahko tuuli, kolmio+10 – 30 m jälki, 3 kongia. Lähetys jäljen suuntaan, sivusta ja takajälkeen. Kaikki kongit löytyivät. Loppupalkan jälkeen pääsi ekalla ja kolmannella ryntäämään jäljen päähän ja tokalla pissalle.

Näiden jälkeen vielä noin tunnin vanha asfaltijälki Kråkholmantien laidassa ja kong n. 10 m päässä. Tarkenteli useaan kertaan ja tarkasti juuri kongin kohdalla olleen tuntemattomattoman karvatupon. Löysi kongin, jonka jälkeen etäpalkka ja kakkalenkit.

Seuraavaksi kolmiojäljet hiekalla / soralla.

28.10.2020 ke

Optiman parkkipaikka, asfalti. Sadetta, pimeää. Kaksi kolmio+jälki, kong heti kolmion jälkeen, jälki jatkui 10 m ja lopussa kong. Lähetys jäljen suuntaan kolmion reunalta ja 90 astetta jäljen suuntaan kolmion reunalta. Etäpalkka. Pysähtyi ekalle kongille, johon jäljestys lopetettiin.

Jäljestysrutiinit 25.10.2020 lähtien

 • ulkoilutus muualla
 • jäljestysvaljaiden pukeminen autossa ja liina
 • LÄHELLÄ kuljetus lähtöpaikkaan
 • mahdollisen etäpalkan laittaminen maahan
 • NENÄ ja käsi aloituskohtaan maahan, SPÅRA
 • ilmaisun palkkana pallo ja namit / etäpalkka sekä loppupalkkana lupa juosta eteenpäin jälkeä
 • ohitettuihin kongin paloihin ei reagoida
 • jäljestyksen keskeyttäminen: NENÄ -vihjeellä
 • ilmaisun jättäminen kesken tai nokkiminen johtaa virhemerkkiin ja taukoon

25.10.2020 su

Kotipihassa ja asfaltilla 5 kongia. 1 jäi löytymättä. Lähetys 0,5 – 10 m ennen kongia. Sisälsi myös 90 asteen kulman, koska annoin jatkaa löytymättömän ohi seuraavalle kongille. Kivan näköistä. Yksi tökkäisy toisella kongilla, jonka keskeytin ja lähetin samalle tehtävälle uudestaan. Sen jälkeen ei tökkäisyjä. Takapalkka ei poikkeuksellisesti ollut käytössä neljännellä ( ja viidennellä ) kongilla, jonka ohi meni. Ohitus johtui siitä, että sen tiennyt tarkkaa aloituskohtaa. Tää on hurjan kivaa.

Jotta eri etsintätyylien vihjeet pysyisivät mielessä, tein kahdella kong-palalla hajuetsintäharjoituksen pihalla, jossa häiriönä oli omia jälkiäni parin tunnin takaa. Hienosti teki heti oikealla tyylillä.

24.10.2020 la

Optiman parkkipaikka. 6 kong-palaa jäljellä, jossa lähetys 0,2 – 3 m ennen kongia. 1 jäi löytymättä. Lisäksi yksi tallattu kolmio ruoholla. Lähetin vahingossa hajuetsintä rutiinilla ja Eri jätti alueen huomiotta hienosti ja palkkasin pallolla. Sitten heti perään lähetys jäljestysrutiinilla ja hienosti vaihtoi siihen moodiin.

23.10.2020 pe

Aloitamme jäljestyksen harjoittelun. Ensimmäinen harjoitus asfaltilla Kivikankaan kasvihuonehallin pihalla. Viisi 1-3 metriä pitkään edestakaisin tallattua jälkialuetta, joissa 1 – 2 4 mm kong-palaa. Tavoitteena aluksi rutiinin muodostaminen niin, että se eroaa ilmavainuisesta lähdehajun ilmaisuun tähtäävästä etsinnästä.

Todettiin, että Eri kuuntelee ja katselee tarkasti lähetysvihjeitä ja näin ollen on tärkeää jatkossa aina noudattaa oikeaa vihjettä kuhunkin tehtävään. Itse jälkialueella pysyminen oli helppoa, mutta ilmaisussa esiintyi jonkin verran aluksi hankaluutta, samoin kuin matkaan lähettämisessä. Napautus maahan ei toimi, joten alla erikseen jäljestysrutiinit, joita alan noudattamaan.

Bookmark the permalink.

Kommentit poistettu käytöstä.