Ehkäise haukku – lisää välimatkaa

Pidä riittävä välimatka

Tehtäväsi on kiertää kaikki eläimet, ihmiset ja ajoneuvot niin kaukaa, että koirasi ei pelkää niitä, hauku niille tai yritä rynnätä niiden luokse. Jos meinaatte joutua liian lähelle pelottavaa tai kiinnostavaa kohdetta, hanki lisää välimatkaa ja / tai katkaise näköyhteys: käänny ympäri, väistä metsään tai pihaan, käänny toiselle tielle, mene seinän, aidan tai talon taakse, pyydä ihmistä pysymään kauempana jne. Jos koira haukkuu, peruuttaa tai ryntää kohti, olette liian lähellä. Koira päättää mikä on sopiva matka.
Sinun tehtäväsi on oppia mitä koira kestää. Joka kerta kun onnistut tehtävässäsi, koirasi rauhallinen käytös vahvistuu ja se sietää seuraavalla kerralla hieman enemmän ja tarvitsee hieman vähemmän välimatkaa. Joka kerta kun epäonnistut, käy päinvastoin. Jos haluat päästää koiran tapaamaan ihmistä tai koiraa, huolehdi, että koirasi käytös on rauhallista kun menette lähemmäksi. Sama pätee myös kotiin tuleviin vieraisiin.

Koira pois ovelta

Kun ovikello soi, kytke koira rauhallisesti taluttimeen ja vie pois ulko-ovelta paikkaan tai huoneeseen, jossa se on tottunut odottamaan. Koiran kannalta on helpointa, jos se ei tapaa vieraita. Silloin sen ei tarvitse pelätä, tai kiihtyä. Silloin vastuu reviirinloukkaajista on ihmisillä. Jos vieraat haluavat tavata koiran, päästä koira lähestymään vain silloin kun sen käytös on rauhallista. Jos koira ryntää tai haukkuu, olette liian lähellä. Koiralle on helpointa rauhoittua, jos vieraat käyttäytyvät aluksi aivan kuin koiraa ei olisikaan eli istuvat rauhassa ja juttelevat muiden ihmisten kanssa. Jos toimit aina näin, sinulla tulee olemaan rauhallinen koira ja paljon vieraita, koska kotiisi on mukava tulla.

Älä huomioi haukkuvaa koiraa

Kun osaat ulkona ja kotona pysytellä tarpeeksi kaukana häiriöistä, voit tehdä kotitehtäviä samalla kun ympärillä liikkuu muita. Jos koira ei työskentele, olette liian lähellä. Kun koira on rauhallinen, kykenee syömään ja leikkimään, olette sopivan matkan päässä.

Varoitus: älä anna makupaloja tai leluja tai edes puhu koiralle, jos koira on ehtinyt alkaa haukkua, murista, pelätä tai rynnätä. Vie koira pois tilanteesta ilman, että puhut sille mitään. Kun se on taas rauhallinen, voit jatkaa harjoitteluanne.

Vastaa