Sauvasoppa varpujen kera – Stavsoppa med lingonris

Koordinaatiota, itseluottamusta, keskittymiskykyä ja nenän käyttöä kehittävä harjoitus. Kasaa sisälle tai pihalle pienelle aluelle esim. sauvoja, suksia, harjoja, risuja tai ihan mitä tahansa esineitä joiden yli koira voi astella. Hae koira paikalle ja pyydä odottamaan. Heitä kasaan ruokaa, palaa koiran luo ja anna sille lupa syödä. Metsässä voit tehdä saman varpujen ja risujen joukkoon.

En träning som utvecklar kordination, självförtroende, konsentrationsförmåga och användning av näsan. Samla en hög av stavar, skidor, borstar, ruska eller dyligt bland vilka hunden kan röra sig på ett litet område inne eller ute. Hämta hunden på plats och be den att vänta. Kasta mat i högen och gå tillbaka till hunden och ge den lov att äta. I skogen du kan kasta mat bland ris och ruska.

 

suksikasa

Koiraeläimet liikkuvat luonnossa ruoan perässä. Ne käyttävät ruoan hankkimiseen päivittäin tunteja. Kotikoira istahtaa ja saa nenänsä eteen kupillisen tasalaatuista sapuskaa, jonka hotkaisee alle minuutissa. Koiraan on kuitenkin ohjelmoitu tarve etsiä, vaania, haistella, tappaa, jäljestää, raadella, lajitella, kätkeä, kantaa, vahtia ja pureskella ruokaa tuntikausia päivittäin. Anna koirasi elää lajilleen tyypillistä elämää. Älä syötä ilmaiseksi ruokakupista, vaan anna ruoka harjoitusten yhteydessä palkkana, ulkoiltaessa ja käydessänne tutustumussa maailmaan. Maailmalla on paljon mielenkiintoista ja jännittävää tarjottavana pennulle. Sinulla on tarjottavana ruoka. Käytä se kilpailussa ympäristön houkutusten kanssa.

Jos sinua laiskottaa, virikkeistä koiran elämää helposti: heitä ruoka maahan esim. 1 x 1 metrin alueelle. Tai heitä ruoka varastoonne, jossa on erilaisia esineitä lattialla hankaloittamassa liikkumista ja löytämistä. Tai heitä ruoka vaikka pimeään suihkuhuoneeseen, jossa koira joutuu etsimään sen pelkästään hajuaisitiinsa luottaen. Hae koira paikalle, anna lupa syödä ja olla koira. Älä viittilöi, älä puhu. Anna koiran itse hoksata ruoan haju. Mitä kauemmin aikaa syömiseen kuluu, sitä väsyneempi ja tyytyväisempi on koirasi.

Vastaa