Att träna hemma

Om du vill träna hemma, klicka till sidan hemläxor. Det finns nästan alltid en video med svensk text som visar hur man tränar. Jag rekommenderar att du videofilmar träningarna då och då. När man ser sig själv som utomstående, märker man vad man gör och hur hunden reagerar på det.

Det är lätt att videofilma. Du behöver en kamera eller en mobil. Sätt kameran på bordet och tryck på den och börja träna med hunden. En passlig längd för en träning är från 30 sekunder till en minut och efter det tar man en kort paus. Under pausen kan du titta på videon och planera hur du tränar vidare.

Koiran ja kissan herkkua: keitetyt broilerin sydämet. Säilytä pakastimessa.

Delikattess för hund och katt: kokade broiler hjärtor. Förvaras i frys.

Du skall träna under hundens mattid eller promenaden före mattid. Hunden kan äta sin vanlig mat under träning. Därför måste åtminstone en del av maten bestå av ganska små bitar, som man kan ge ur handen och kasta på golvet eller marken.

Locka och muta inte hunden med mat. Hunden får mat när den försöker göra någonting annat än att ta den direkt ur handen eller matskål. Samma principen går att tillämpas med nästan allt som hunden vill ha eller upplever som belönande. Om hunden t.ex. vill komma ut ur bilen, fungerar den som belöning för hunden. Och du kan öppna vidare och stänga tillbaka bildörren beroende på hur hunden beter sig i bilen. När man vill ha mera fart och ivrighet i hunden, använd lek som belöning.

Ystävällinenkin yleisö voi tuntua pelottavalta

Även en vänlig publik kan kännas skrämmande

Yksi kommentti

  1. Pingback: Perus Grund 03-2014 esittely presentation - Koirakoulu.fi

Kommentit poistettu käytöstä.