Harjoittelua kotona

(Samma text på svenska Att träna hemma)
Jos haluat harjoitella kotona, mene kotitehtävät -sivulle. Useimmat tehtävät on esitelty videoin. Tekstitetyltä videolta näet, miten tehtäviä harjoitellaan. Myös sinun kannattaa silloin tällöin kuvata omaa harjoitteluasi. Videolta katsoessasi huomaat ulkopuolisen silmin helpommin, mitä teet ja miten koira reagoi tekemisiisi.

Kuvaaminen on helppoa. Kuvaamiseen tarvitset kameran tai kännykän. Aseta kamera pöydälle ja laita se kuvaamaan huonetta, jossa harjoittelet koiran kanssa. Hyvä harjoitustuokio kestää puolesta minuutista minuuttiin, minkä jälkeen pidetään pieni tauko. Tauon aikana voit halutessasi katsoa videon ja miettiä, miten jatkat harjoittelua tauon jälkeen.

Koiran ja kissan herkkua: keitetyt broilerin sydämet. Säilytä pakastimessa.

Koiran ja kissan herkkua: keitetyt broilerin sydämet. Säilytä pakastimessa ja syötä myös keitinvesi.

Harjoitustuokiot pidetään koiran ruoka-aikana tai ennen ruoka-aikaa ulkoiltaessa ja koira syö normaalin ruokansa harjoitusten aikana. Siksi ainakin osan ruoasta on oltava pienehköjä palasia, joita voi tarjota kädestä ja heittää lattialle tai maahan. Koiraa ei lahjota eli houkutella ruoalla. Ruokaa saa tekemällä jotain muuta kuin yrittämällä ottaa ruoan suoraan kädestä tai kupista. Samaa periaatetta voidaan soveltaa lähes kaikkeen mitä koira haluaa eli minkä se kokee palkitsevana. Jos koira esimerkiksi haluaa ulos autosta, voit käyttää ulospääsyä palkkiona odottamisesta. Kun koiraan haluataan lisää vauhtia ja intoa, käytetään palkkiona leikkimistä.

Kuvaamasi videot kannattaa tallentaa tietokoneelle. Kun haluat palautetta kotiharjoittelustasi, voit ladata videon Youtube.com -palveluun ja lähettää linkin kotitehtävän sivulle. Näin näen miten olet harjoitellut ja mitä sinun kannattaisi tehdä jatkossa. Jos kaikki sujuu hyvin, on siitäkin hyvä saada palautetta ja ehdotuksia kuinka harjoituksiin voi sopivasti lisätä vaikeutta. Ja jos törmäät hankaluuksiin, selviää syy niihin yleensä helpommin videolta kuin pelkästä sanallisesta selostuksesta.

Jotta Youtubeen lataamasi video ei olisi liian pitkä ja sisältäisi vain sen mitä haluat näytää, voit ladata koneellesi ilmaisen ohjelman, jolla videoita voi leikata ja editoida. Itse käytän melko yksinkertaista Elokuvatyökalu -ohjelmaa, jonka käytössä osaan neuvoa. Muista että, video on koulutuksessa vain apukeino ei pääasia. Pääasia on kotitehtävien tekeminen eli harjoitteleminen.

Ystävällinenkin yleisö voi tuntua pelottavalta

Ystävällinenkin yleisö voi tuntua pelottavalta

 

Kommentit poistettu käytöstä.