Ruokakätköt – Matgömmen

Onko kotonasi sekaista? Ei hätää. Lattialla olevat tavarat ovat mainio temppurata. Heittele vain kuivamuona kaaoksen sekaan ja päästä lemmikit syömään. Vähällä vaivalla tyytyväiset lemmikit ja hyvä tekosyy olla siivoamatta!

Har du kaos hemma? Ingen panik. Du kan utnyttja den som en agilitybana för hunden. Blanda i torrfoder och släpp hunden att njuta sin mat. Med riktig liten ansträngning får du en nöjd kompis och slipper att städa!

Etsi kuvasta kolme eläintä.

Etsi kuvasta kolme eläintä.

Yllä olevasta hieman kehittyneempi versio on makupalakätkö tyhjässä pahviaskissa. Jos vielä yhdistät piilottamisvaihesseen odottamisen, saat harjoituksesta jo aika vaativankin. Älä kiellä, jos koira lähtee liikkeelle ilman lupaa, vaan nappaa vain purkki pois lattialta, ennen kuin koira ehtii purkille. Jos kiellät, käy pian niin, että koira ei uskalla lähteä purkille edes luvan saatuaan. Aloita lyhyellä matkalla, 1-2 metriä ja purkki näkyvissä. Pidennä välimatkaa vähitellen. Tai laita koira oven taakse tai taluttimeen odottamaan kun käyt kätkemässä purkin. Käytä aluksi esim. tyhjää wc-paperirullaa, jolloin koiran ei tarvitse kuin hieman koskea saadakseen makupalat pois rullasta. Vaikeuta kätkön avaamista vähitellen. Jos koira ei onnistu, tee seuraavaksi helpompi kätkö.

Vastaa