Pallo käteen asti – Bollen ända till handen

Jotkut koirat tykkäävät palloleikeistä niiden itsensä vuoksi. Toiset, kuten Väiski näyttävät ulos päin siltä, kuin tykkäisivät, mutta leikkivät pallolla lähinnä siksi, että saisivat sitä mitä oikeasti haluavat eli Väiskin tapauksessa ruokaa. Koska Väiski on fiksu ja laiska koira, yrittää se saada ruokansa mahdollisimman vähällä vaivalla. Ja koska minä olen epäjohdonmukainen kouluttaja, en aina vaadi sitä tuomaan palloa käteen asti. Monesti minulle riittää kun se sylkäisee pallon lähelle minua. Väiski on siis oppinut, että kannattaa yrittää päästä pallosta eroon mahdollisimman nopeasti, jotta pääsisi ruokaan käsiksi mahdollisimman nopeasti. Videointi paljastaa monta asiaa, jotka voisin tehdä paremmin:

  1. Harjoitus kestää liian kauan. Puolet tuosta ajasta olisi ollut riittävä, minkä jälkeen huilitauko.
  2. Hyvä! -sanaa ei saa käyttää, jollei ole tarkoitus, että koira saa sylkäistä pallon.
  3. Harjoitus on liian vaikea. Ihanteellista olisi, että 4/5 koiran tekemistä yrityksistä onnistuu ja vain korkeintaan 1/5 epäonnistuu.
  4. Minun olisi pitänyt antaa makupalat lähellä itseäni. Nyt heitin niitäkin, koska halusin, että koiralla on hauskaa juostessaan niiden perässä. Palkan suunta vaikuttaa kuitenkin paljon ja suunnan olisi pitänyt olla minua kohti.

Kaikesta pikku puutteista huolimatta meillä oli hauskaa ja loppujen lopuksi Väiski onnistui opettamaan minua aika hyvin.

Kommentit suljettu.