Pitkäkestoinen kuonokosketus – En långvarig beröring med nosen

Käänteinen houkuttelu – Omvänt lockande

Kun koira osaa koskea kättäsi kuonolla voit opettaa koiraa pitämään kuonokosketuksen päällä kauemmin kuin pelkän hipaisun verran.

Käänteinen houkuttelu saa koiran keskittymään koskettamiseen paremmin. Toinen käsi on kosketuskäsi ja toisessa on makupaloja. Kun kuono koskettaa kosketuskättä, aloita makupalakäden liikuttaminen eli houkuttelu. Käänteistä houkuttelusta tekee se, että tarkoituksena on, ettei koira lankea houkutukseen, vaan kykenee vastustamaan sitä, oppiessaan, että houkutteluun lankeaminen johtaa palkkion menetykseen. Kun kuono irtoaa kosketuskädestä, lopeta käden liikuttaminen ja odota että koira koskee uudestaan, ennen kuin aloitat taas houkuttelun.

Palkitse naksusanalla ja makupalalla juuri kun kuono painaa kättä suurimmalla voimalla. Valitse kovimmat painallukset, älä palkitse heikoimpia. Siirry vähitellen siihen, ettet palkitse ensimmäistä kosketusta, vaan vasta toisen (jos se on hyvä kosketus). Pikku hiljaa koira huomaa, ettei kannata siirtää kuonoa pitkäksi aikaa pois kädestä, koska toinen kosketus tuo palkan. Palkitse erityisen hyvät  ( = voimakkaat ja pidemmät ) kosketukset erityisen runsaalla määrällä makupaloja. Käytä koko ajan lisäksi apuna makupalakädellä houkuttelua. Ensimmäisen sekunnin saaminen täyteen on vaikeinta, mutta kun saatte kiinni juonesta, tulevat seuraavat sekunnit paljon helpommin. Vasta-alkajaparilta keston lisäämiseen saa varata aikaa useita harjoituskertoja ja päiviä.

Kommentit suljettu.